Skip to main content

Schooluitje naar de buurtboerderij

Maandag 1 juli om 9 uur in de ochtend kwam er een grote dubbeldeksbus via de Poten richting de buurtboerderij. 55 kinderen en een 6-tal begeleiders van basisschool St. Jan uit Duizel kwamen de buurtboerderij met een bezoek vereren.
Het was één groot feest! Een aantal kinderen had ons al eerder bezocht en wisten feilloos de weg naar alle dieren. De cavia’s werden verwend met worteltjes, paprika’s en hooi. De kinderen zwermden uit naar alle weitjes. Vooral de wei van de geiten was in trek en er werd wat ” afgeklommen”. De geiten klommen naar boven en dat hups sprongen de kinderen van boven naar beneden. Uiteraard was de tractor heel favoriet.
Trots werd er verteld dat er een ei van de pauw was gevonden en ook het vinden van eieren bij de kippen werd meteen gemeld.  Maar Willem kon het bijna niet bevatten, zoveel belangstelling.
Na ruim een uur vertrok de groep weer en kregen onze dieren weer hun welverdiende rust !  In koor werd de buurtboerderij door de kinderen bedankt voor haar gastvrijheid en ze willen allemaal nog wel een keertje terug komen.
Het was een fantastisch leuke ochtend.